Duurzaamheid.

 
 

Wij vinden het belangrijk dat je onze producten én onze handelingen kunt vertrouwen. Wij zijn niet tevreden als we een onderdeel van de toekomst zijn: wij willen met ons bedrijf het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.

“Wij zijn niet tevreden als we een onderdeel van de toekomst zijn: wij willen met ons bedrijf het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.”

Duurzaamheid is voor ons net zo goed een sociaal perspectief als een milieutechnische aanpak.

Wij willen graag een positief effect hebben op de mensen die door onze organisatie worden beïnvloed, de impact op het milieu van onze werkzaamheden minimaliseren en winstgevende groei genereren ten faveure van onze medewerkers en belanghebbenden. We willen ook een actieve rol spelen in en samenwerken met de maatschappij waar we deel van uitmaken, en optreden als verantwoordelijke werkgever.

Onze milieuwerkzaamheden zijn gebaseerd op onze strategie en ons milieubeleid. Duurzaamheid is een natuurlijk deel van onze strategie, het is geïntegreerd in onze dagelijkse werkzaamheden en gebaseerd op respect voor mensen, onze planeet en onze winst.

We hebben hoge ambities voor onze bijdrage aan een duurzame toekomst. Het is belangrijk dat onze producten én onze handelingen vertrouwd kunnen worden. Wij zijn niet tevreden als we een onderdeel van de toekomst zijn: wij willen met ons bedrijf het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.

Onze eigenaar Investment AB Latour heeft een lange traditie op het gebied van verantwoordelijkheid; dit blijkt uit het langetermijn investeringsbeleid en de managementstijl van het bedrijf.

 

 

 

Aandachtsgebieden

 

Respect voor mensen.

Wij willen graag dat iedereen die bij ons werkt goede werkomstandigheden heeft. Wij willen een positief effect hebben op alle mensen die te maken hebben met onze werkzaamheden, ongeacht hun rol. Want wij weten dat het de individuen zijn die het verschil maken tussen gemiddeld en succesvol.

Partners

Onze gedragscode bepaalt de norm voor wat we belangrijk vinden en zorgt dat de werkomstandigheden bij onafhankelijke leveranciers de kernwaarden van ons bedrijf volgen. Wij streven naar het opbouwen van langdurige relaties met onze producenten. We werken bijvoorbeeld al 18 jaar met dezelfde producent in Vietnam, onze langste relatie tot nu toe.

Om onze hoge normen en kwaliteit te kunnen garanderen, hebben we een ervaren organisatie voor de bewaking, ontwikkeling en controle van zowel de uitbestede productie als de eigen fabrieken.

Het monitoren van duurzaamheid met betrekking tot uitbestede productie in ontwikkelingslanden is een van de grootste uitdagingen binnen onze waardeketen en dus een constant en voortdurend proces. Om de hoge bedrijfsethiek, eerlijke arbeidsomstandigheden en mensenrechten in onze waardeketen te borgen, voeren we op regelmatige basis interne en externe audits door derden van onze leveranciers en onderaannemers uit. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat ze voldoen aan de eisen van onze gedragscode, iets waaraan alle leveranciers van de Hultafors groep moeten voldoen.

Onze medewerkers

Voor Hultafors Group is zorgen voor gezonde en betrokken medewerkers een prioriteit. Ons doel is dat geen enkele werknemer gewond raakt op het werk en dat alle werknemers een goede en gezonde werkomgeving hebben. We werken voortdurend aan het verminderen van het risico op arbeidsongevallen en stimuleren goede gezondheid en betrokkenheid. Iedereen is betrokken bij onze inspanningen op het gebied van arbeidsomstandigheden en we werken voortdurend aan het verbeteren van onze arbeidsomstandigheden. Wij bewaken ook Lost-Time-Incidents (verloren tijd als gevolg van ongelukken) per 1000 uren en richten ons op nul in 2018.

Het voor ons belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn en kijkend naar onze geschiedenis heeft dit altijd centraal gestaan. We nemen niets als vanzelfsprekend aan en, zoals gezegd, beseffen wij dat de individuen het verschil maken tussen gemiddeld en succesvol.

Eindgebruiker

Wij streven ernaar onze impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd de functionaliteit te verhogen voor degenen die onze producten gebruiken. En we dragen bij aan goede arbeidsomstandigheden en het welbevinden van onze professionele gebruikers door een goed inzicht te hebben in wat zij nodig hebben.

Bij de ontwikkeling van een nieuw product betrekken we altijd vakmensen bij het ontwerpproces om volledig te begrijpen wat ze echt nodig hebben in hun dagelijkse werkzaamheden en om het ontwerp al in een vroeg stadium te kunnen perfectioneren.  Op deze manier wordt duurzaamheid nog een andere manier waarop we onze belofte waarmaken: In elk opzicht een betrouwbare partner.

Respecteer de planeet.

Wij werken proactief om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Wij vinden het belangrijk dat onze producten worden gemaakt om lang mee te gaan en dat onze productie zo milieuvriendelijk mogelijk is.

Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 & 9001. Er zijn echter nog enkele gebieden die gecertificeerd moeten worden, maar het proces daarvoor loopt. Als het gaat om de keuze van leveranciers, streven wij ernaar om samen te werken met leveranciers die gecertificeerd zijn volgens ISO 14001.

Al onze eigen fabrieken werken met milieu-actielijsten afkomstig van aandachtspuntenlijsten om hun verbruik van afval, energie en chemicaliën te minimaliseren.

Om de impact op het milieu te verminderen en de gezondheids-en veiligheidsrisico's van chemicaliën te minimaliseren, werken we proactief in onze waardeketen met de steun van de Swedish Chemical Group en Swerea IVF under RISE (onderzoeksinstituut van Zweden) https ://www.swerea.se

We werken ook nauw samen met Textilimportörerna (textielimporteurs). Textilimportörerna is een brancheorganisatie voor elk bedrijf dat actief is op het gebied van textiel, lederwaren, kleding of schoenen. Ze bieden ons een industriespecifieke dienstverlening, zodat we op de hoogte blijven van alles wat er te weten valt over de handel in deze producten. http://textileimporters.se/

Wij maken daarnaast deel uit van het Sweden Textile Water Initiative. Door onze deelname hopen we een beter begrip te krijgen van de wateruitdagingen waar de industrie voor staat en daarvoor een goede aanpak te vinden, om te leren van goede duurzame resultaten en praktijken en om deze uit te voeren. Het doel is om vooruitgang te boeken in een mondiaal netwerk, het delen van kennis in de textielindustrie te vergroten en te werken met duurzaam hulpbronnenbeheer in de keten.

http://stwi.se/

 

 

 

 

Respecteer de winst.

Zonder winst is zakendoen niet duurzaam, maar een duurzame business is een winstgevende. Volgens ons is het zo simpel als dat.

We hebben hoge ambities als het gaat om onze bijdrage aan een duurzame toekomst, en we geloven dat we duurzaamheid kunnen combineren met winstgevendheid. Door verantwoord te handelen met betrekking tot de manier waarop onze producten gemaakt, vervoerd en gebruikt worden, kunnen we bijdragen aan een goede gezondheid voor onze gebruikers en de effecten op het milieu minimaliseren.

Wij streven ernaar om onze inspanningen te vergroten op het gebied van onderzoek naar oplossingen voor onze producten die aan het einde van hun levensduur zijn.

Deze website gebruik van cookies, zodat we de best mogelijke service en ervaring kunnen bieden. Door verder te gaan op deze website stemt u in met het gebruik ervan. Lees verder